Smažené domácí hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3799 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 417 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 826 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 171.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na 6 mm silná kolečka, ta rozkrájíme na jednotlivé hranolky.
-
2
Hranolky opláchneme pod vodou. Necháme okapat a osušíme ještě papírovým ubrouskem.
-
3
Olej rozehřejeme ve fritovacím hrnci na 140 °C a 10 minut v něm necháme hranolky smažit.Poté vyjmeme, necháme okapat.
-
4
Teplotu oleje zvýšíme na 185 °C a hranolky necháme ještě 2 minuty smažit.
-
5
Usmažené hranolky necháme opět okapat, poté osolíme a ihned podáváme.