Lusky fazolí s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cibule
  • 100 g Mandle
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Saturejka
  • 24 ml Olej olivový
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 14837 mg
  • Vitamín A 14837 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle opražíme na rozpálené pánvi bez použití oleje.

  • 2

    Lusky omyjeme a necháme 10 minut povařit ve vroucí osolené vodě.

  • 3

    Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 4

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Poté jí osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 5

    Necháme zezlátnout, poté přidáme polovinu mandlí a fazolové lusky.

  • 6

    Osolíme, opepříme, posypeme nasekanou saturejkou. Necháme prohřát a odstavíme z plotny.

  • 7

    12 ml oleje smícháme se smetanou, zbytkem mandlí. Osolíme a opepříme. Necháme ohřát.

  • 8

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu