Lilky v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Lilek
  • 500 g Rajčata
  • 4 g Petržel - nať
  • 4 g Tymián sušený
  • 150 ml Olej olivový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 980.4 mg
  • Vláknina 21584.2 mg
  • Vitamín A 21584.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.

  • 2

    Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.

  • 3

    Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 5

    Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.

  • 6

    Ke konci smažení opepříme.

  • 7

    Vejce rozšleháme s mlékem.

  • 8

    Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.

  • 9

    Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.

  • 10

    Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.

Komentáře k receptu