Lilky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 47 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 980.4 mg
- Vláknina 21584.2 mg
- Vitamín A 21584.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu.
-
2
Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami.
-
3
Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme.
-
4
Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
5
Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje.
-
6
Ke konci smažení opepříme.
-
7
Vejce rozšleháme s mlékem.
-
8
Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí.
-
9
Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C.
-
10
Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem.