Šunková kapsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 10 g Pažitka
  • 1000 g Chřest zelený
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 106.4 mg
  • Draslík 26.6 mg
  • Vláknina 2823.2 mg
  • Vitamín A 2823.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, svážeme do svazků po pěti kusech a necháme uvařit ve vroucí osolené vodě.

  • 2

    Uvařený chřest necháme dobře okapat, odstraníme nit, kterou jsme ho svázali.

  • 3

    Máslo rozehřejeme, zaprášíme 60 g mouky a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Poté zalijeme teplým vývarem, osolíme, opepříme a necháme povařit 11 minut. Omáčka nesmí projít varem!

  • 4

    Poté vmícháme žloutek, smetanu a pokrájenou pažitku. Odstavíme a necháme na teplém místě.

  • 5

    Šunku pokrájíme na proužky. Listové těsto rozválíme na obdélník o síle 5 cm. Přendáme na plech a necháme v troubě upéct.

  • 6

    Upečený plát těsta podélně rozkrojíme, mírně vydlabeme vnitřek.

  • 7

    Na dno kapsy nalijeme trochu omáčky, posypeme nakrájenou šunkou a poklademe kousky chřestu, poté opět zalijeme omáčkou.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu