Koprová omáčka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 409.2 mg
- Draslík 107 mg
- Vláknina 620 mg
- Vitamín A 620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nerezovou misku nahřejeme horkou vodou, osušíme, vlijeme do ní tři lžíce vývaru, syrové žloutky a vyšleháme. Stále šleháme a přikapáváme rozehřáté máslo. Až omáčka zhoustne, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme čerstvě posekaný kopr.
-
2
Omáčku připravujeme vždy čerstvou a podáváme ji k pečeným masům nebo rybám.