Žampionová polévka se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1635 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 534.7 mg
- Vláknina 3987.5 mg
- Vitamín A 3987.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce ji osmahneme. Poté k ní přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou a jakmile se mouka v másle rozpustí, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a vaříme 30 minut. Odpařenou vodu nahradíme mlékem, necháme ještě projít varem a odstavíme.
-
3
Na každou porci polévky v talíři položíme vrchovatou lžíci šlehačky. Šlehačku můžeme vmíchat přímo do polévky, ale nesmí se již vařit.