Zelná polévka na sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Rohlíky celozrnné
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 15 g Cukr krupice
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 3 g Nové koření mleté
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1656 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 391.9 mg
  • Vláknina 14731.5 mg
  • Vitamín A 14731.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cukr a jakmile začne lehce hnědnout, přisypeme zelí, krátce osmahneme, dáváme pozor, aby se cukr nepřipálil a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem a novým kořením, povaříme 20 minut a odstavíme.

  • 2

    Polévku podáváme horkou s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu