Chňapal s bílým vínem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 405.5 mg
- Vitamín A 405.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse mouku se solí a pepřem a obalíme v ní rovnoměrně filety. Přebytečnou mouku sklepeme. Rozpálíme v pánvi olej a smažíme v něm maso 6 minut z každé strany. Filety poté dáme na talíř a udržujeme v teple. Pánev vytřeme, rozpustíme v ní máslo a osmahneme krátce česnek. Přilijeme víno a vaříme, dokud se část nevypaří.
-
2
Filety podáváme s omáčkou, do níž přisypeme těsně před podáváním petrželku.