Chňapal s bílým vínem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 600 g Chňapal červený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Víno bílé
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 405.5 mg
  • Vitamín A 405.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse mouku se solí a pepřem a obalíme v ní rovnoměrně filety. Přebytečnou mouku sklepeme. Rozpálíme v pánvi olej a smažíme v něm maso 6 minut z každé strany. Filety poté dáme na talíř a udržujeme v teple. Pánev vytřeme, rozpustíme v ní máslo a osmahneme krátce česnek. Přilijeme víno a vaříme, dokud se část nevypaří.

  • 2

    Filety podáváme s omáčkou, do níž přisypeme těsně před podáváním petrželku.

Komentáře k receptu