Masový salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory vařené
  • 30 g Hořčice
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Jablka
  • 50 g Mrkev kořen
  • 30 g Okurky nakládané
  • 100 g Šunka dušená
  • 240 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1612 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 198.6 mg
  • Vláknina 7010 mg
  • Vitamín A 7010 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moravské uzené maso a šunku nakrájíme na kostičky, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo, vařené brambory pokrájíme na plátky, mrkev na nudličky, kyselou okurku na proužky, nakládaný hrášek scedíme.

  • 2

    Do salátové mísy vložíme všechny suroviny, majonézu smícháme se smetanou a přidáme do salátu. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, promícháme a dáme do lednice.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu