Smažený losos s mandlemi a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos obecný
  • 85 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 85 g Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 885 mg
  • Vláknina 6074.8 mg
  • Vitamín A 6074.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme filety, opepříme, poprášíme moukou. Rozpálíme ve velké pánvi olej a 5 minut smažíme ryby z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlatavé. Poté je vyndáme a udržujeme v teple.

  • 2

    Nastrouháme zázvor, vymačkáme do misky šťávu - cca 6 lžiček.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi na mírném plameni máslo a smažíme 2 minuty mandle. Přisypeme rozinky, přilijeme zázvorovou šťávu a vše na chvilinku zahřejeme. Hotovou mandlovou směsí posypeme lososy a můžeme podávat.

Komentáře k receptu