Štika v rosolu se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 300 g Okurky nakládané
  • 1500 g Štika obecná
  • 120 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 60 g Petržel kořen
  • 7 g Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 balení Želatina čirá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 6321 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 167 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 4755.4 mg
  • Vitamín A 4755.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, bobkový list, sůl, zalijeme 2 l vody a přivedeme k varu.

  • 2

    Vykuchanou štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme napříč na asi 5 cm silné podkovy. Vše přidáme do hrnce s kořenovou zeleninou a vaříme asi 20 minut. Poté vyjmeme masové podkovy, necháme okapat a rozložíme na oválnou mísu, osolíme, opeříme.

  • 3

    Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme na osminky, kterými obložíme ryby na míse a posolíme. Menší nakládané okurky nakrájíme podélně na půlky a proložíme jimi osminky vajec. Nakonec v půl litru vývaru z ryby uvaříme podle návodu želatinu a zalijeme rybí podkovy i vejce a okurky a necháme ztuhnout. Servírujeme ozdobené vějířky z citronu, posypané petrželkou.

Komentáře k receptu