Makrela s kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1623 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 264 mg
- Vláknina 3840 mg
- Vitamín A 3840 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z makrely použijeme jen filety, které vložíme do vroucího rybího vývaru a 20 minut povaříme doměkka. Filety zcedíme a necháme vychladnout.
-
2
Do majonézy přimícháme smetanu, sůl, kapary a posekanou petrželku. Necháme chvilku odležet.
-
3
Filety z makrely upravíme na talíře, ozdobíme kroužky cibule a zalijeme ochucenou majonézou.
-
4
Podáváme chlazené s bílým pečivem.