Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
- 60 g Cibule
- 30 g Hrášek mražený
- 240 g Kapr obecný
- 20 g Kečup
- 20 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
- 20 g Olej rostlinný
- 5 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 474.4 mg
- Vláknina 2548.3 mg
- Vitamín A 2548.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.
-
2
Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.
-
3
Jako přílohu volíme šťouchané brambory.