Vepřové kotlety v orientální omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 800 g Vepřová pečeně
  • 3 kávová lžička Chilli omáčka
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hořčice staroanglická
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 599.2 mg
  • Vláknina 91.5 mg
  • Vitamín A 91.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme hořčici, ocet, cukr, med, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku a chilli omáčku a vidličkou důkladně našleháme. Vlijeme do pánve a na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 10 min, dokud se cukr zcela nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.

  • 2

    Mezitím ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm z každé strany cca 1 min kotlety do zhnědnutí. Zmírníme oheň a maso z každé strany cca 4-5 min smažíme, dokud se dobře nepropeče.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu