Kapr na petrželce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 89.1 mg
- Draslík 422.7 mg
- Vláknina 100.8 mg
- Vitamín A 100.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, osolíme a obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali špetku papriky. Petrželovou nať nasekáme.
-
2
Porce kapra smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, když je maso téměř měkké, přisypeme petrželovou nať, zakapeme citronovou šťávou a přidáme lžičku másla. Rybu ještě obrátíme a poté hned podáváme s vařenými brambory.