Kapr na petrželce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 89.1 mg
  • Draslík 422.7 mg
  • Vláknina 100.8 mg
  • Vitamín A 100.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, osolíme a obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali špetku papriky. Petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    Porce kapra smažíme na rozpáleném oleji z obou stran, když je maso téměř měkké, přisypeme petrželovou nať, zakapeme citronovou šťávou a přidáme lžičku másla. Rybu ještě obrátíme a poté hned podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu