Ryba na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón hovězí
  • 60 g Cibule
  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 859 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 455.9 mg
  • Vláknina 1094.8 mg
  • Vitamín A 1094.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra naporcujeme, osolíme a zaprášíme paprikou, cibuli pokrájíme na drobné kostičky, uvaříme čtvrt litru hovězího vývaru z kostky.

  • 2

    V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme porce kapra s cibulí, podlijeme sběračkou vývaru a pod poklicí dusíme asi deset minut, až je ryba měkká. Rybu po pěti minutách obrátíme.

  • 3

    Hotovou rybu vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Omáčku zredukujeme na olej, zaprášíme moukou, kterou chvíli restujeme. Poté ji rozředíme zbylým vývarem, dobře našleháme a provaříme.

  • 5

    Porce ryby dáme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu