Bujon se srnčím filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Srnčí maso
  • 200 g Celer bulvový
  • 600 g Jelení maso
  • 500 g Kosti srnčí
  • 200 g Petržel kořen
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Zázvor celý
  • 40 g Celer - nať
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Koření Steak 7 pepřů
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Jalovec
  • 2 ks Jalovec
  • 8 ks Nakládaný zelený pepř
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 163.3 mg
  • Draslík 1505.9 mg
  • Vláknina 31992.3 mg
  • Vitamín A 31992.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek propasírujeme. 2 plátky (200g) srnčího filé omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Jalovec s novým kořením s pepřem roztlučeme v hmoždíři, vložíme do zvěřinového bujonu a vaříme 15 minut, pak bujon přecedíme a dáme ho znovu vařit. Když přijde k varu, přidáme do něj nudličky srnčího masa, snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Podle potřeby dochutíme bujon solí.

  • 3

    Omytou pažitku pokrájíme nadrobno a každou porci bujonu s masem posypeme a podáváme.

  • 4

    Zvěřinový bujon [28678]:

  • 5

    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

  • 6

    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 7

    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

  • 8

    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

  • 9

    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře k receptu