Koláč se zaječím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián sušený
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 250 g Listové těsto
  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Zaječí maso
  • 100 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno madeira
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 478.8 mg
  • Vláknina 2375 mg
  • Vitamín A 2375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.

  • 3

    Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.

  • 4

    Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.

  • 5

    Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.

Komentáře k receptu