Maso z krůtích stehen dušené se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krůtí maso
  • 60 g Cibule
  • 70 g Paprika zelená
  • 50 g Celer bulvový
  • 60 g Rajčata
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Mrkev kořen
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 536.1 mg
  • Vláknina 5314.5 mg
  • Vitamín A 5314.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku na proužky a rajčata na drobnější kostky. Maso vykostíme a naporcujeme.

  • 2

    Cibuli osmažíme v hlubším rendlíku na oleji, přidáme maso, sůl, pepř, podlijeme vřící vodou a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Když je maso z poloviny měkké, přidáme veškerou zeleninu a dodusíme.

  • 4

    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu