Křepelky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Křepelka
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibule
  • 5 g Jíška instantní
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 100 ml Calvados
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1732 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 403.9 mg
  • Vláknina 652.5 mg
  • Vitamín A 652.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky vyskládáme do pekáčku, posypeme solí, pepřem, přisypeme pokrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, přilijeme calvados a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut, maso průběžně potíráme vypečeným tukem a podléváme vodou. Asi 10 minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přisypeme trošku světlé jíšky a dopečeme.

  • 2

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu