Kuřecí paštika s játry a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 65 g
- Sodík 5079 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 253.5 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 2749.4 mg
- Vitamín A 2749.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájená kuřecí játra, odstavíme a přilijeme 2 dl kuřecího vývaru. Housku nakrájíme na kostičky a přidáme k játrům, aby nasákla. Kuřecí vařené maso nakrájíme na malé kousky, přidáme játrovou směs se šťávou a vše umixujeme najemno. Přidáme vejce, sůl, špetku muškátového oříšku, pepř a důkladně promícháme. Formu nebo zapékací misku vymažeme máslem, do ní vložíme paštikovou hmotu, přikryjeme pečícím papírem a 45 minut vaříme v páře. Hotovou paštiku necháme vychladnout zakrytou v hrnci, aby neoschla, studenou vyklopíme z formy. Podávat můžeme s vhodným dipem.