Králičí kýta na víně s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.25 kostka Masox
  • 200 g Králičí maso
  • 10 g Slanina vepřová
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 250 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60.4 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 920 mg
  • Vitamín A 920 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu prošpikujeme proužky slaniny, česnek drobně nasekáme, žampiony nakrájíme na plátky. V 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky masoxu.

  • 2

    V hlubším rendlíku na oleji orestujeme maso, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek, bílé víno, žampiony, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Maso podáváme s necezenou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu