Bramborové karbanátky s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 908 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 586.9 mg
- Vláknina 9781.3 mg
- Vitamín A 9781.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme najemno. Lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa a vychladlé zapracujeme do rozmačkaných brambor. Přidáme vejce, sůl, pepř, důkladně propracujeme a z vzniklé hmoty vytvoříme menší placky. Ty obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.