Králičí maso dušené s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 37 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 39.9 mg
- Draslík 320.6 mg
- Vláknina 1672 mg
- Vitamín A 1672 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso z králíka vykostíme a pokrájíme na větší kostky.
-
2
Maso ze všech stran orestujeme v hlubším rendlíku na oleji. Poté osolíme, podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme připravenou zeleninu, případně přilijeme vodu a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přisypeme propláchnutý a okapaný hrášek a prohřejeme.
-
3
Jako přílohu volíme vařené brambory nebo dušenou rýži.