Vařený zelný salát s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 6 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 493.7 mg
- Vláknina 11180 mg
- Vitamín A 11180 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na větší kusy. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a promícháme se zelím. V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme zelí a brambory, zalijeme horkou vodou a dusíme nezakryté, dokud brambory nejsou měkké. Zcedíme a necháme okapat, vložíme do mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 3 lžícemi vývaru ze zelí a zalijeme směs v míse, osolíme, opepříme.
-
2
Podáváme s pečivem.