Dušené kuřecí maso s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 520.2 mg
- Vláknina 2375.6 mg
- Vitamín A 2375.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě zhruba patnáct minut. Na 10 gramech oleje restujeme osolená kuřecí prsa asi pět minut. Poté je podlijeme 100 ml vody a pod poklicí dvacet pět minut dusíme.
-
2
Uvařený květák vyjmeme z vody a necháme okapat. Vývar z květáku necháme vychladit.
-
3
Na zbylém oleji orestujeme mouku do růžova, zředíme vychladlým vývarem z květáku, rozšleháme, aby se nedělaly hrudky, a dobře provaříme deset minut. Do omáčky vložíme uvařený květák, podušené maso, přidáme muškátový květ, mírně provaříme a hned podáváme.
-
4
Jako přílohu volíme vařené brambory.