Kuřecí prsa na kysaném zelí s rajským protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 20 g Olej rostlinný
  • 60 g Cibule
  • 300 g Zelí kysané
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 712.1 mg
  • Vláknina 6874.3 mg
  • Vitamín A 6874.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa osolíme, opepříme a mírně zaprášíme paprikou. Cibuli nakrájíme na kostičky, kysané zelí překrájíme.

  • 2

    Na 10 gramech oleje restujeme kuřecí prsa. Když jsou zlatavá, odložíme je na talíř. V hlubším rendlíku na zbylém oleji osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme 100 ml vody a pod pokličkou dusíme. Zhruba po půl hodině přimícháme rajčatový protlak, na vrch rozložíme kuřecí maso a pod pokličkou necháme ještě asi deset minut dusit.

  • 3

    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu