Kuřecí prsa na kysaném zelí s rajským protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 712.1 mg
- Vláknina 6874.3 mg
- Vitamín A 6874.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a mírně zaprášíme paprikou. Cibuli nakrájíme na kostičky, kysané zelí překrájíme.
-
2
Na 10 gramech oleje restujeme kuřecí prsa. Když jsou zlatavá, odložíme je na talíř. V hlubším rendlíku na zbylém oleji osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme 100 ml vody a pod pokličkou dusíme. Zhruba po půl hodině přimícháme rajčatový protlak, na vrch rozložíme kuřecí maso a pod pokličkou necháme ještě asi deset minut dusit.
-
3
Jako přílohu volíme vařené brambory.