Kuřecí maso se smaženým pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 160 g Kuřecí stehna
  • 200 g Pórek
  • 20 g Olej rostlinný
  • 50 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 374.9 mg
  • Vláknina 4765 mg
  • Vitamín A 4765 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích stehen stáhneme kůži, vykostíme a maso nakrájíme na tenčí nudličky a osolíme, pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme na drobné kostičky.

  • 2

    V misce smícháme Solamyl s 50 ml vody a s cibulí, promícháme a ve směsi obalíme nudličky z kuřete.

  • 3

    V rendlíku na oleji orestujeme pórek, vyjmeme ho a na tuku osmažíme obalené kuřecí nudličky. Když je maso hotové, přimícháme orestovaný pórek.

  • 4

    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu