Kachní prsa s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kachní prsa
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Šalotka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Víno šumivé (sekt)
  • 300 ml Víno červené
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1870 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 609.7 mg
  • Vláknina 3105.7 mg
  • Vitamín A 3105.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 955 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Šalotku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kachní nudličky a orestujeme. Maso vyjmeme, do pánve po masu nasypeme šalotku, osmahneme, zalijeme šumivým vínem a burgundským červeným vínem, okořeníme mletým muškátem, bobkovým listem, pepřem a zprudka vyvaříme na polovinu. Maso vrátíme do omáčky a dusíme ještě několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Vyndáme bobkový list.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu