Kuskus s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 173 g
- Tuky 171 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 169 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 781.9 mg
- Vláknina 38614.9 mg
- Vitamín A 38614.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, pokrájíme na větší kousky a přendáme do hrnce.
-
2
Vše osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bylinky a dáme vařit.
-
3
Kuskus zalijeme troškou vody a necháme nabobtnat. Občas promícháme, aby se zrnka neslepila.
-
4
Nabobtnaný kuskus dáme vařit do nádoby nad hrnec se zeleninou. Vaříme 45 minut.
-
5
Hrášek necháme uvařit společně s mátou. Po uvaření mátu vyjmeme.
-
6
Uvařený hrášek smícháme s rozpuštěným máslem a zamícháme do uvařeného kuskusu.
-
7
Kuskus ozdobíme vařenou zeleninou a lístky máty.
-
8
Ihned podáváme.