Zelné listy s rýžovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 40 g Rýže loupaná
  • 800 g Telecí maso přední
  • 1000 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Pórek
  • 200 g Slanina vepřová
  • 60 g Chléb konzumní
  • 80 g Mrkev kořen
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 2000 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 2054 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 357.3 mg
  • Draslík 1590.7 mg
  • Vláknina 16847.6 mg
  • Vitamín A 16847.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru.

  • 2

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou.

  • 4

    Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě.

  • 5

    Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme.

  • 6

    Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

  • 7

    Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky.

  • 8

    Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut.

  • 9

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu