Holandská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 430.2 mg
  • Draslík 42.9 mg
  • Vláknina 224.5 mg
  • Vitamín A 224.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.

  • 2

    Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu