Holandská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 49 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 430.2 mg
- Draslík 42.9 mg
- Vláknina 224.5 mg
- Vitamín A 224.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve přivedeme k varu bílé víno se 4 lžícemi vody a pepřem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na třetinu množství. Poté zcedíme přes síto a necháme vychladnout.
-
2
Mísu vložíme do vroucí lázně, přidáme žloutky a ušleháme do pěny. Dáme pozor, aby se žloutky nesrazily. Postupně po kapkách zašleháme rozpuštěné máslo. Vyjmeme z lázně, dochutíme solí a citronovou šťávou a ihned podáváme.