Vývar z telecích kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 345 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 300 g Pórek
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 12 g Sůl
  • 80 g Celer - nať
  • 240 g Mrkev kořen
  • 50 g Česnek
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 3000 g Telecí kosti
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.4 mg
  • Vláknina 7815 mg
  • Vitamín A 7815 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.

  • 2

    Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.

  • 3

    Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.

  • 4

    Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.

  • 5

    Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.

  • 6

    Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.

Komentáře k receptu