Hovězí na cibuli
Suroviny
- 1250 g Cibule
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 6 g Tymián čerstvý
- 20 g Citronová kůra
- 160 g Rajčata
- 500 g Těstoviny konzumní
- 6 g Libeček
- 6 g Petržel kudrnka
- 30 g Sádlo škvařené
- 560 ml Citronová šťáva
- 12 ml Tabasco
- 50 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 14 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 508.9 mg
- Vláknina 9722.3 mg
- Vitamín A 9722.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme.
-
2
Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa.
-
3
Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou.