Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Křen
  • 20 ml Majonéza
  • 20 ml Hořčice
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 278.3 mg
  • Draslík 103.8 mg
  • Vláknina 4362 mg
  • Vitamín A 4362 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu