Bešamelová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 41.6 mg
- Vláknina 1728.4 mg
- Vitamín A 1728.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.
-
2
Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme.
-
3
Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.