Kachna pečená s armaňakem
Suroviny
- 15 g Sůl
- 3 g Kmín drcený
- 60 g Cibule
- 60 g Karotka
- 100 g Žampiony čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 3 g Tymián čerstvý
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 800 g Těstoviny vařené (průměr)
- 1600 g Kachna mražená
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Koňak Armaňak
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 77 g
- Sodík 840 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 158 mg
- Vláknina 2405 mg
- Vitamín A 2405 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.
-
2
V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem.
-
3
Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami.