Kachna pečená s armaňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 60 g Cibule
  • 60 g Karotka
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 800 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1600 g Kachna mražená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 2405 mg
  • Vitamín A 2405 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem.

  • 3

    Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu