Husa s klobásovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1600 g Husa mražená
  • 300 g Chléb konzumní
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Strouhanka
  • 3 g Kmín drcený
  • 200 g Klobása uzená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3.8 mg
  • Draslík 35.3 mg
  • Vláknina 1230 mg
  • Vitamín A 1230 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy oloupeme a šťouchadlem rozmačkáme. Strouhanku pokapeme rozpuštěným máslem, smícháme s klobásovvým masem, přimícháme drcený česnek a vypracujeme těsto, kterým naplníme husu.

  • 2

    Husu vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně hodinu a půl, podléváme vodou a potíráme maso výpekem.

  • 3

    Upečenou husu naporcujeme a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu