Telecí ledvinky na dvou hořčicích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 327 mg
- Draslík 278.9 mg
- Vláknina 141.8 mg
- Vitamín A 141.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky dobře očistíme, opláchneme a pokrájíme na větší kousky.
-
2
Ty necháme 15 minut osmahnout na rozpáleném oleji.
-
3
Maso vyjmeme, tuk slijeme a maso vrátíme do hrnce. Přilijeme armaňak a zapálíme.
-
4
Ledvinky vyjmeme a necháme okapat, k vysmažené šťávě přilijeme víno a necháme zredukovat na polovinu.
-
5
Máslo smícháme s hořčicí a vmícháme do omáčky. Přisypeme ledvinky a promícháme.
-
6
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou osmažené brambory.