Telecí pečeně v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Tymián čerstvý
  • 120 g Cibule
  • 12 g Strouhanka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1500 g Telecí ořech
  • 120 g Rajčata
  • 350 g Listové těsto
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 355.9 mg
  • Draslík 1027.7 mg
  • Vláknina 3612.3 mg
  • Vitamín A 3612.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.

  • 2

    Vše osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.

  • 4

    Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.

  • 5

    Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.

  • 6

    Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.

  • 7

    Těsto rozválíme na obdélník.

  • 8

    Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.

  • 9

    Pečeme při 225 °C 40 minut.

  • 10

    Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.

  • 11

    Maso servírujeme s oblohou z rajčat.

Komentáře k receptu