Telecí pečeně v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 41 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 355.9 mg
- Draslík 1027.7 mg
- Vláknina 3612.3 mg
- Vitamín A 3612.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme se strouhankou, 1 žloutkem, 50 g másla a pokrájenými bylinkami.
-
2
Vše osolíme a opepříme.
-
3
Maso podélně nařízneme a směsí naplníme. Maso zajistíme nití, neutahujeme příliš silně.
-
4
Máslo rozpustíme a necháme na něm osmahnout maso.
-
5
Osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit 30 minut.
-
6
Poté maso vyjmeme a necháme vystydnout.
-
7
Těsto rozválíme na obdélník.
-
8
Maso zabalíme do těsta, spoje potřeme rozšlehaným žloutkem a dobře přitlačíme.
-
9
Pečeme při 225 °C 40 minut.
-
10
Rajčata rozpůlíme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na pánvi.
-
11
Maso servírujeme s oblohou z rajčat.