Pikantní masový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy černé
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
  • 4 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 745.9 mg
  • Vláknina 5227.2 mg
  • Vitamín A 5227.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a maso na něm opečeme po všech stranách. Přidáme kmín, cayenský pepř a pálivou papriku. Dochutíme solí a pepřem. Maso přendáme do salátové mísy.

  • 2

    Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme k masu.

  • 3

    Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužy. Jarní cibulku společně s olivami přidáme do mísy k masu a rajčatům.

  • 4

    Zbytek olivového oleje promícháme s octem, osolíme, opepříme a nalijeme do salátu. Vše dobře promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu