Pikantní masový salát
Suroviny
- 400 g Hovězí maso přední
- 500 g Rajčata Cherry
- 100 g Olivy černé
- 100 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
- 4 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 5227.2 mg
- Vitamín A 5227.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a maso na něm opečeme po všech stranách. Přidáme kmín, cayenský pepř a pálivou papriku. Dochutíme solí a pepřem. Maso přendáme do salátové mísy.
-
2
Rajčata omyjeme, rozpůlíme a přidáme k masu.
-
3
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužy. Jarní cibulku společně s olivami přidáme do mísy k masu a rajčatům.
-
4
Zbytek olivového oleje promícháme s octem, osolíme, opepříme a nalijeme do salátu. Vše dobře promícháme a ihned podáváme.