Zeleninové míčky
Suroviny
- 230 g Brambory
- 60 g Hrášek
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 16 plátek Těsto Wonton
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta zelená
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 0.51 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 342 mg
- Vláknina 5874 mg
- Vitamín A 5874 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Před přípravou zeleniny povaříme brambory ve vroucí vodě, poté je slijeme. Ve woku rozehřejeme olej a orestujeme připravené brambory, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a pastu a pečeme dozlatova. Nakonec přimícháme hrášek, šťávu a sůl, krátce smažíme.
-
2
Plátky těsta potřeme rozšlehaným vejcem, naplníme zeleninou a uzavřeme do tvaru míčku. Smažíme ve woku na slunečnicovém oleji dozlatova, asi 5 minut.