Kuřecí řízky v zeleninové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 57.6 mg
- Draslík 394.6 mg
- Vláknina 9060 mg
- Vitamín A 9060 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky osolíme, cibuli nakrájíme na kostičky, pažitku drobně nasekáme.
-
2
Řízky orestujeme na oleji, přisypeme cibuli a znovu restujeme. Poté vlijeme 100 ml vody a dusíme do změknutí masa. Hotové maso vyjmeme, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme 100 ml vody, vsypeme mraženou zeleninu a dusíme, dokud není zelenina měkká. Do zeleniny vložíme odložené maso, necháme prohřát.
-
3
Směs posypeme usekanou pažitkou a podáváme s vařenými brambory.