Polévka nudlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kuřecí prsa
  • 115 g Bambusové výhonky
  • 115 g Špenát listový čerstvý
  • 340 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Sherry brandy
  • 4 ks Shiitake houby
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2.5 hrnek Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1646 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 112.7 mg
  • Draslík 2614.9 mg
  • Vláknina 38108 mg
  • Vitamín A 38108 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.

  • 2

    Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.

  • 3

    Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.

  • 4

    Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.

  • 5

    Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.

Komentáře k receptu