Polévka nudlová
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
- 115 g Bambusové výhonky
- 115 g Špenát listový čerstvý
- 340 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Sherry brandy
- 4 ks Shiitake houby
- 2 ks Cibulka jarní
- 2.5 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1646 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 112.7 mg
- Draslík 2614.9 mg
- Vláknina 38108 mg
- Vitamín A 38108 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
-
2
Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
-
3
Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
-
4
Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
-
5
Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.