Smažené skopové na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Ucho Jidášovo
  • 400 g Skopová kýta
  • 17.5 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.2 mg
  • Vláknina 2772 mg
  • Vitamín A 2772 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min.

  • 2

    Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.

  • 3

    V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme.

  • 4

    Pokapeme sezamovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu