Smažené skopové na cibulce
Suroviny
- 15 g Ucho Jidášovo
- 400 g Skopová kýta
- 17.5 ml Olej rostlinný
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.2 mg
- Vláknina 2772 mg
- Vitamín A 2772 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Smícháme cukr, sójovu omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Vzniklou směsí přelijeme maso a necháme marinovat cca 30-45min.
-
2
Mezitím necháme 25-30min luhovat ve vodě jidášovo ucho. Poté scedíme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno.
-
3
V pávni rozpálíme olej a za stálého míchání restujeme maso cca 1min, dokud nezmění barvu. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Slijeme olej, ponecháme pouze jednu lžíci a do pánve přidáme cibulku, zázvor, houby a omáčku ze žlutých bobů. Promícháme, přidáme maso a cca 1min povaříme.
-
4
Pokapeme sezamovým olejem a podáváme.