Žampiony plněné zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 11 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 2519 mg
- Vláknina 18516.5 mg
- Vitamín A 18516.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěným žampionům odkrojíme nohy, klobouky necháme asi 5 minut v ohřátém vývaru.
-
2
Okapané olivy nakrájíme na kostičky, necháme okapat také kukuřici. Očištěnou a omytou papriku zbavíme semen, nakrájíme nadrobno.
-
3
Omytou a usušenou petržel nakrájíme na jemno a v pánvi na rozpáleném oleji všechnu zeleninu s petrželkou osmahneme, přidáme sůl, pepř, mletý sušený česnek a mletou sušenou cibuli.
-
4
Vyjmeme žampiony a po okapání je naplníme zeleninou. Ihned podáváme.