Žampiony plněné zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 200 g Kukuřice
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cibule
  • 1 špetka Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 2519 mg
  • Vláknina 18516.5 mg
  • Vitamín A 18516.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěným žampionům odkrojíme nohy, klobouky necháme asi 5 minut v ohřátém vývaru.

  • 2

    Okapané olivy nakrájíme na kostičky, necháme okapat také kukuřici. Očištěnou a omytou papriku zbavíme semen, nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Omytou a usušenou petržel nakrájíme na jemno a v pánvi na rozpáleném oleji všechnu zeleninu s petrželkou osmahneme, přidáme sůl, pepř, mletý sušený česnek a mletou sušenou cibuli.

  • 4

    Vyjmeme žampiony a po okapání je naplníme zeleninou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu