Zeleninový salát s tofu
Suroviny
- 120 g Fazolky mražené
- 120 g Brokolice
- 60 g Sójové výhonky
- 230 g Sýr sójový - Tofu
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Cibule červená
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta červená
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 184 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 332 mg
- Vláknina 13556 mg
- Vitamín A 13556 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu opečeme ve woku na oleji do zlatova a odložíme stranou.
-
2
Do rozehřátého oleje přidáme plátky cibule, nasekanou jarní cibulku, nakrájený česnek a mrkev. Dvě minuty pečeme, pak přidáme fazolky, růžičky brokolice, nudličky papriky a špalíčky cukety. Restujeme na prudkém ohni 5 minut. Vmícháme výhonky, pastu, omáčku, ocet a cukr. Tofu položíme na vršek salátu.