Holoubata s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1354 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 243 mg
- Draslík 913.8 mg
- Vláknina 10795.8 mg
- Vitamín A 10795.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata rozpůlíme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, artyčoky očistíme, odřízneme horní části, spodní části nakrájíme na kostičky.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku, artyčoky a osmahneme, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme trochou mouky, necháme orestovat a teprve nyní vložíme půlky holoubat. Podlijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme hodinu za občasného podlévání vodou nebo vývarem a potírání masa vypečeným tukem.
-
3
Půlky holoubat upravíme na talíře, jako přílohu použijeme dušenou rýži, kterou přelijeme šťávou z pekáčku.