Ledový salát s kousky kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej olivový
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 517.9 mg
  • Vláknina 3387.5 mg
  • Vitamín A 3387.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledový salát roztrháme na malé kousky a smícháme s nasekanou petrželkou a červenou paprikou nakrájenou na malé kostičky. Rozložíme na mělkou mísu.

  • 2

    Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí přihodíme na kousky nakrájená kuřecí játra. opékáme asi 5 minut, až mají játra zlatavou barvu, potom zalijeme 2 lžícemi vinného octa a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a horké navršíme na salát, ihned podáváme.

Komentáře k receptu