Roštěná se šunkou a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vejce slepičí
  • 150 g Šunka dušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1319 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 288.5 mg
  • Draslík 524.6 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okrajové blány i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku.

  • 2

    V tvořítku vytřeném trochou tuku připravíme sázená vejce.

  • 3

    Roštěnou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a prohřejeme v něm plátek šunky.

  • 4

    Nakonec maso přelijeme výpekem s máslem, ozdobíme opečenou šunkou a sázeným vejcem.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu